Ennek a tojáskrémnek a soook parmezán és a magos mustár a lelke. Egyszer próbaképp adtam parmezánt egy sima sóval, borssal fűszerezett tojáskrémhez, annyira finom volt, hogy azóta legtöbbször így készítem. Sonka mellé, sonka helyett, húsvéti brunch-ra kötelező. :)
Hozzávalók (2 adaghoz):
4 főtt tojás
2 evőkanál majonéz
2 teáskanál magos dijoni mustár
1 szál újhagyma (fehér és zöld része is)
1 csipet só
jó sok parmezán sajt
8-10 nagyobb levél bazsalikom
kenyérszeletek (gm diétában gluténmentes)
rukkola és koktélparadicsom a díszítéshez
A kihűlt főtt tojásokat megpucoljuk, keverőtálba tesszük, villával összetörjük. Mehet hozzá a majonéz, a mustár, az újhagyma felkarikázva és a só. A parmezánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a bazsalikomleveleket felcsíkozzuk, és ezeket is a krémhez forgatjuk. Kenyérszeletekre kenve, rukkolával és koktélparadicsommal díszítve tálaljuk.
A postban szereplő egyedi kerámiák Lantos Judit Kerámia darabok.
Ételfotózni szuper dolog, nálam ráadásul kétféle formában is kipróbálhatod.
FOTÓZZ OTTHON kurzusokért katt ide!
Vagy FOTÓZZ NÁLAM! Egyéni ételfotó és food styling workshop információkért katt ide!