Az elmúlt években több magazinba és az Ízes életre is sütöttem klasszikus répatortát (apropó, az Ízesre készítettért katt ide, szerintem a legfinomabb ilyen sütim ever), ezért idén valami kissé eltérőben gondolkoztam. Így lett duplán csokis, mazsolás, kókuszos...és gluténmentes. (Gm diétában a díszítő csokitojások összetevőjét mindenképpen nézzétek meg!)
Hozzávalók (mérettől függően 12-14 minikuglófhoz):
30 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
20 dkg vaj
20 dkg étcsoki
2 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
6 dkg rizsliszt
4 dkg sötét kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg mazsola
8-10 dkg fehér csoki
1 kávéskanál olaj
csokitojások a díszítéshez
A répát megtisztítjuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat az étcsokival vízgőz felett összeolvasztjuk, simára keverjük.
A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a kissé visszahűlt csokis vajat, majd belekeverjük a kókuszreszeléket, a rizslisztet, a kakaóport és a sütőport. Végül hozzáforgatjuk a reszelt répát és a mazsolát is.
A masszát szilikonos formába adagoljuk (hagyományos forma esetén először kivajazzuk), és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek a sütik.
A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal. A sütikre csorgatjuk, megvárjuk, hogy teljesen megszilárduljon, majd ezután csokitojásokkal díszítjük a kuglófokat.
A styling szürke kerámiái Pastel Handmade Ceramics darabok.