Pasztellbarokk

Divina Gasztronapló: Chipsek, salsa, guacamole, tálald babos salátával!

2021. június 19. - Csigó Zita

A Divina Gasztronaplóm mai részében ismét a chipseké a főszerep. Talán emlékeztek, hogy volt már egy chipses poszt (katt ide!), amelyben 3 chipset (burgonya, zöldséges ízesítésű burgonya és 100%-ban zöldség) próbáltam ki házi mártogatósokkal. A zöldséges volnal után jöjjön most egy barbecue-mexikói mix újabb 3 chipsszel, egy paradicsomos salsával, egy szuper krémes guacamoléval és egy gyorsan összedobható babos-csicseris salátával. 
2021_06_19_034878_1.JPG

Tovább

Gombakrémes melegszendvics

ChefGomba gombával készítve

Szerintem azt már tudjátok rólam, hogy amit csak lehet, szeretek házilag elkészíteni. Erre bátorítalak titeket is, és nemcsak a sokat ismételgetett "adalékanyagok" miatt, hanem azért is, mert ha ti rakjátok össze az adott ételt, akkor tényleg úgy határozzátok meg a hozzávalók arányát, illetve úgy fűszerezitek, ízesítitek, ahogy a legjobban szeretitek. Épp ezért ebben a ChefGomba posztomban egy nagyon egyszerű receptet vettem elő, a melegszendvicskrémet. Viszont amilyen egyszerű, pont annyira része is a mindennapjainknak, így egyáltalán nem mindegy, miből és hogyan készítjük. Mutatom az egyik kedvencemet. 

2021_06_10_034711.JPG

Tovább

Divina Gasztronapló: Krémes-paradicsomos tepsis pennoni

Az egyik leggyakrabban ismételgetett "gasztrós" mondatom az, hogy egyszerű, de minőségi alapanyagokból elképesztő finomakat lehet főzni. Ebben a tepsis (ha már nagyon utaznátok, al forno :) ) ételben sincs semmi kimondhatatlan nevű és/vagy beszerezhetetlen hozzávaló: lassan főtt, fűszeres paradicsomszószból, besamelből és tésztából áll. A pennoni tésztát és a bruschetta fűszerkeveréket (amit természetesen nem csak bruschettához használhattok) az Italia Divina termékei között találjátok. A tészta hagyományos eljárással: kézzel, bronz szerszámmal készül, imádom! <3 

2021_06_15_034805.JPG

Tovább

Divina Gasztronapló: Kacsamell kandírozott cédrussal és citromlekváros pohárdesszert

Divina Gasztronapló sorozatom két szuper finom termékkel folytatom, mindkettő gyártója a Secolo21 (róluk későbbi posztokban lesz még szó!). Az egyik termék a kandírozott cédrus, amikor kóstoltuk a termékeket, ez volt az egyik hatalmas kedvencem, így alig vártam, hogy végre főzhessek vele, a másik pedig a bio citromlekvár

2021_06_11_034734_1.JPG

Tovább

Laskás tészta dijoni mustárral

ChefGomba gombával készítve

Ha választhatok, hogy paradicsomos vagy tejszínes alapú legyen a tésztaszósz, általában az előbbire voksolok, kivéve például akkor, ha a tejszínhez dijoni mustár kerül. :) A mustár, a gomba (a ChefGombától) és a ceruzabab szuper jó együtt, a recept pedig irtó egyszerű. :) 

2021_06_06_034588.JPG

Tovább

Divina Gasztronapló: Olasz chipsek házi mártogatósokkal

Megvan az az élmény, amikor egy kis olasz bárban kérsz egy Aperol Spritzet vagy egy pohár proseccót, majd az italoddal együtt helyes tálkákban érkezik legalább 2-féle kísérő? Hangsúly a legalábbon, mert nem egyszer történt meg, hogy a (késői) ebéd előtti prosecco végül kiváltotta az ebédet is. Chipset szinte mindig adnak, de emellett szokott lenni valamilyen olajos mag, olajbogyó is, sőt (nagyon) sok évvel ezelőtt ilyen formában találkoztam először a kaprigyümölccsel. Néztem, hogy olyan "kapris", de miért sokkal nagyobb? Persze azóta már ismert lett nálunk, és olasz chipszeket is beszerezhettek a hétvégi teraszozáshoz. 

2021_06_04_034520.JPG

Tovább

Gombás-pórés rétestekercsek

ChefGomba gombával készítve

Jön az utolsó májusi ChefGomba posztom 100%-ban hétvégére hangolva. :) Ezek a gyorsan összedobható rétestekercsek szuperek lesznek borozós-beszélgetős estékre (akár mártogatósokkal), és amellett, hogy nagyon finomak, szerintem klasszul is néznek ki. :) 

2021_05_03_033769_1.JPG

Tovább

Gombás-zöldséges üvegtészta

ChefGomba gombával készítve

Ahogy ígértem, a májusi ChefGomba posztjaimban olyan gombás alaprecepteket mutatok, amiket gyakran készítek otthon kisebb-nagyobb változtatásokkal (szezonra és a hűtőm, kamrám tartalmára hangolva). Ez a poszt egy hűvös, esős-szeles májusi napon született, amikor kifejezetten jól esett a csili és a gyömbér egy jó forró wokos tésztaételben. 

2021_05_06_033781.JPG

Tovább

Bruschetta, egy falat Olaszország

Fókuszban az Italia Divina bruschetta fűszerkeverék

A klasszikus bruschettát senkinek sem kell bemutatni. Pár jó minőségű hozzávaló, mellé egy pohár könnyű bor, és kész is a tökéletes nyári(as) este. Ebben a posztomban is a bruschettáé lesz a főszerep, de egy kicsit máshogy: az Italia Divina Bella Italia bruschetta fűszerkeverékét használtam fel 4 különböző ételhez. Mind nyárias, mind szuper estére a teraszra borral, Aperollal, olajbogyókkal, ahogy szeretnétek. 

2021_05_14_033951.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása