Csak-csak-csak friss ananászból készítsétek!
Hozzávalók (egy közepes méretű sütőtálhoz):
4 tojás
12 dkg + 3 evőkanál nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg görög joghurt
fél dl olaj
25 dkg rizsliszt
5 dkg zabpehely (gm)
1 teáskanál sütőpor (gm)
3 evőkanál vaj
kb. fél érett ananász
aszalt áfonya a díszítéshez
A tojásokat habosra keverjük a 12 dkg nádcukorral, a vaníliás cukorral, a joghurttal és az olajjal. A rizslisztet összeforgatjuk a zabpehellyel és a sütőporral, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk.
A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben a maradék nádcukorral. Egy közepes méretű, tetszőleges formájú, sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, majd egyenletesen rászórjuk a megtisztított, feldarabolt ananászt. Rásimítjuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (magasságtól függően kb. 35-45 perc) sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kifordítjuk. Aszalt áfonyával díszítve tálaljuk.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!