Csigó Zita gasztroblogja

Ananászos fordított süti

gluténmentes recept

2017. november 15. - Csigó Zita

Csak-csak-csak friss ananászból készítsétek!

2017_09_04_001838.jpg

2017_11_15_003828.jpg

Hozzávalók (egy közepes méretű sütőtálhoz):

4 tojás

12 dkg + 3 evőkanál nádcukor

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg görög joghurt

fél dl olaj

25 dkg rizsliszt

5 dkg zabpehely (gm)

1 teáskanál sütőpor (gm)

3 evőkanál vaj

kb. fél érett ananász

aszalt áfonya a díszítéshez

A tojásokat habosra keverjük a 12 dkg nádcukorral, a vaníliás cukorral, a joghurttal és az olajjal. A rizslisztet összeforgatjuk a zabpehellyel és a sütőporral, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk. 

A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben a maradék nádcukorral. Egy közepes méretű, tetszőleges formájú, sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, majd egyenletesen rászórjuk a megtisztított, feldarabolt ananászt. Rásimítjuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (magasságtól függően kb. 35-45 perc) sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kifordítjuk. Aszalt áfonyával díszítve tálaljuk.

2017_11_15_003825_ma_solat.jpg

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

süti beállítások módosítása