Pasztellbarokk

Sajtos stangli + 4 archív otthoni péksütemény

Mentsük át az évre a két ünnep közötti nyugis napokat!

2023. január 03. - Csigó Zita

Ismerős az érzés, amikor karácsony után kicsivel, de még szilveszter előtt el kell gondolkozni, hogy milyen napot is írunk? Összefolyik a kedd a csütörtökkel, hosszú reggelik, nyugis főzések, találkozások a barátokkal, jó filmek, könyvek és semmittevős délutánok váltják egymást, mintha egyetlen hosszú, elnyújtott nap lenne a teljes időszak. 

2023_01_02_044003.JPG

Tovább

Lencsesaláta 2x és babsaláta

Egyáltalán nem csak szilveszterre és újévre!

Ezeket a salátákat szilveszter estéjére készítettem, de persze az év első reggelijére is jutott belőlük, frissen sütött pitákkal tálaltam. Lencsét, babot és más hüvelyeseket máskor is gyakran eszünk, hummusz nélkül például tuti nem telik el hét, jó szívvel ajánlom, hogy építsétek ti is be a hétköznapjaitokba. 

2022_12_31_043992.JPG

Tovább

Ünnepi gombás receptek – Karácsony és szilveszter a ChefGombával

Az egész éves gomba projektet zárjuk igazán méltón, ünnepi ételekkel! Csodaszép gombákat kaptam a héten a ChefGombától, két karácsonyi és két szilveszteri/újévi receptet készítettem belőlük, az alábbi posztban együtt mutatom az összeset. 

2022_12_14_043858.JPG

Tovább

Tiramisu alaprecept

nyers tojás nélkül

Pár napja kitettem az Instagramra egy posztot, amiben a karácsonyi tiramisunkról meséltem. M. kérésére minden évben elkészül, és szintén M. kérésére nincs benne semmi plusz (én is így szeretem a legjobban). Többen írtatok, hogy nem találjátok a blogon a receptet (csak fotót és sztorit), nem teszem-e fel? Idáig valóban nem szerepelt egyik felületemen sem, pont azért, mert úgy gondoltam, egy "ennyire alapreceptet" minek írjak meg. :) Viszont mostanában kaptam kérdést az alap almaszósszal kapcsolatban is. :) Érkezik mindkettő, elsőként a (karácsonyi) tiramisu. A recept természetesen nem teljesen eredeti/klasszikus, az én verzióm.

2022_12_18_043895.JPG

Tovább

KapszulaKonyha I. – Szójaszósz

Helló, KAPSZULAKONYHA! Pár hete már beharangoztam, hogy (minden egyéb tartalom mellett) jövőre elindul a blogomon és a közösségi felületeimen egy hosszabb posztsorozat, ennek jön most a "bevezetője". A téma pedig a kapszulakonyha/kapszulakamra, remélem, ti is annyira szeretni fogjátok, mint én.

2022_11_16_043241.JPG

Tovább

Fahéjas-narancsos gofri + 6 archív (édes) adventi reggeli

A scone után a jól bevált gofrireceptemet is az ünnepre hangoltam, tökéletes édes reggelinek vagy uzsonnának. A tésztájába narancshéj és fahéj került, de kipróbálhatjátok mézeskalács fűszerkeverékkel vagy citrom-mák kombinációval is. A tetejére krémes görög joghurtot kanalaztam, került még rá banán és pekándió, végül pedig meglocsoltam juharsziruppal. Még egy jó hír: fehér liszt nincs benne! 

2022_12_03_043683.JPG

Tovább

Adventi scone + 8 archív édesség a következő hetekre

Advent első vasárnapjára sütöttem ezeket a csokis, narancsos, mézesfűszeres scone-okat. Alaprecept következik, amit hosszú évek óta használok és variálok, most épp "téliesítettem". Ami még szuper benne, hogy olyan jól passzol hozzá a teljes kiőrlésű liszt - 100%-ban használva is. Mutatom a receptet, plusz válogattam az előző évek adventi, téli édességeiből is.

2022_11_27_043529.JPG

Tovább

Duplán paradicsomos, gombás spagetti

ChefGomba gombával készítve

Gyakran készítek tésztaételeket. Egyszerű, de jó minőségű alapanyagokból szuper ebéd vagy vacsora lehet belőlük. Ilyen ez a ChefGomba csiperkegombás recept is, a sült paradicsom visz bele egy kis pluszt, amitől még finomabb lesz. 

2022_10_12_043068.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása