Pasztellbarokk

Vaddisznóragu pirított gombával, polentával

Idén ízekkel utazunk

2020. november 28. - Csigó Zita

Aki olvasott már tőlem mondjuk úgy ötnél több posztot (vagy végigpörgette az Instámat), biztosan rájött, hogy mennyire szeretem Olaszországot és az olasz konyhát. Leginkább a filozófiáját. Azt, hogy nem bonyolítják túl a recepteket, hiszen valljuk be, néha teljesen felesleges az a már-már unalomig ismételt "kis csavar". Ezt M. egyszer olyan jól megfogalmazta, amikor végre csináltam egy teljesen egyszerű tiramisut. Hogy jó az a kandírozott narancs, meg izgi, ahogy az eredeti recept átalakul tojáslikőrössé, de nincs is klasszabb, mint visszakanyarodni az igazán autentikushoz. 

2020_11_28_029223.JPG

Tovább

Diétás receptek, izgalmas ízek

Megjelent a Turbó Diéta x Csigó Zita szakácskönyv

Tudjátok, hogy a vírushelyzettel nem szoktam viccelni (most sem teszem), de tény, hogy kapóra jött a nyaralásmentes nyár és a szokásos őszi kiruccanás elmaradása, hiszen idén a vártnál is több nagy projektem volt kezdve a PetCheffel, folytatva a PlanAll planneremmel (stay tuned, jövő héten ezzel kapcsolatosan jön sok-sok szuperség), és végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a Turbó Diéta szakácskönyvvel. 

2020_11_14_028741a.jpg

Tovább

Rusztikus lepénykenyér, vaj, só – pont ennyi

#nemszakácskönyvbevaló recept

Az előző posztomban már beszámoltam arról, hogy szeretném megmutatni pár kedvenc #nemszakácskönyvbevaló receptemet itt a blogon. Ezek az ételek számomra biztonságot, az otthon melegét közvetítik, illetve azt a jó értelemben vett egyszerűséget, ami annyi közel áll hozzám a főzésben. Nincs csavar, nincs extra, nincs plusz (amolyan #nemszakácskönyves - bár ha írok még könyvet, egy ilyen téma tuti tervben lenne), cserébe minden alapanyag jó minőségű, friss, szezonális. 

2020_11_13_028697.JPG

Tovább

Otthon főzni jó!

Még nem vagyunk sajnos a végén, hogy pontokba szedhessük az elmúlt időszak tapasztalait, sőt, most vagyunk csak igazán benne. Sokan megfogalmazták már, hogy mire taníthat ez az időszak. Szerintem türelemre, elfogadásra, hiszen nem tudsz változtatni a helyzeten, sőt kilépni sem tudsz, mert nincs hova, illetve arra is, hogy a lehető legközhelyesebben fogalmazva tudjunk végre örülni a "semminek". 

2019_01_18_013482a.jpg

Tovább

Halloweeni palacsinta

Sok-sok sütőtökkel

Bár halloween ünnepe nagyon távol áll tőlünk, nem kell élből elutasítanunk. Sokszor leírtam már, mit gondolok a témáról, most maradjunk annyiban, hogy baromi pocsék kint az idő, ez az év pedig minden, csak nem vidám, úgyhogy pont jó alkalom arra, hogy készítsünk valami kreatívat a konyhában. Idén egyébként szándékosan nem vittem túlzásba a dekort sem: "sima" reggelire, uzsira fahéjas tökpalacsinta, mára viszont nyugodtan dobhatunk rájuk pár cukorkaszemet. :) Happy Halloween! 

2020_10_31_028394.JPG

Tovább

Langyos kuszkuszsaláta

gluténmentes, vegán recept

Helló, ősz! Visszatértem a blogra, hosszú, fárasztó, izgalmas hónapokon vagyok túl, már ami a munkát illeti. Nem is fogalmaznék úgy, hogy "túl", hiszen most jön csak a java! Van olyan projekt, amiről már beszámolhatok, és olyan is, amit még kis ideig titok övez. Hamarosan minderről részletesebben! Most viszont hoztam egy jó kis őszies fogást csupa színnel és ízzel, hetekig tudnék hasonlón élni. 

2020_10_25_028293.JPG

Tovább

Csicseriborsós quesadilla

húsmentes recept

Újra itt a gyorsan reggelizős, tízórait, ebédet, uzsonnát magunkkal vivős időszak. A Corvina Kiadó Facebook oldalán már mutattam egy maradékhasznosítós szendvicskrémet, ezért a blogon most a "felnőttekre" :) koncentráltam. Jöhet egy húsmentes ebédötlet? Persze nem csak felnőtteknek, nem csak irodába! :) 

2020_08_17_026867.JPG

Tovább

Áfonyás-túrós óriás briós

Augusztus 20-ra először kenyeret terveztem a blogra, de hamar elvetettem, amikor átnéztem a legutóbbi posztjaim, volt kenyérféle bőven. :) Viszont új gabona, új kenyér, szerettem volna valami rusztikus, kelt tésztás péksütit készíteni. Tudjátok, aminek a tésztáját olyan jól lehet gyúrni, dögönyözni, felér egy terápiával. Így készült ez a briós (vagy csiga, tekercs, ahogy jobban tetszik). 

2020_08_20_026924.JPG

Tovább

Nyári panzanella

...és alakul a kert! / laktózmentes recept

Ma van Olaszországban Ferragosto ünnepe. Ha rákerestek a neten, egy csomó cikket találtok a tradicionális Ferragosto-ételekről, egyik jobb, mint a másik, bár tudjátok, zöldfűszerekkel, szezonális, (jó értelemben vett) egyszerű alapanyagokkal és tiszta ízekkel engem egy perc alatt meg lehet venni. Mára elkészítettem a kedvenc panzanellámat (hogy mennyire autentikus, azon kár vitázni, viszont nagyon-nagyon finom, gyakran dobok össze hasonlót), persze házi kovászos kenyérből. #semmifakszni, de irtó jó behűtve! 

2020_08_15_026827a.JPG

Tovább

Cookies & cream fagyi

...egy kicsit másképp

Keksz és fagyi, fagyi és keksz. Csak jók lehetnek együtt, ugye? Ráadásul cukorral sem kell teletömni a fagyialapot, az érett banán eleve szuperül édesít. Szóval cookies & cream, de picit másképp, házi tönkölykeksszel, mézzel és nádcukorral (az édesítőket persze módosíthatjátok is kedvetekre). És még egy dolog: ha betartjátok a 30 percenkénti átkevergetést, fagyigép nélkül is krémesre fagy.

2020_08_09_026786.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása