Pasztellbarokk

Savanyú káposztás-laskagombás lepény

ChefGomba gombával készítve

2022. november 03. - Csigó Zita

A savanyú káposzta-gomba-fokhagymás tejföl az egyik kedvenc kombinációm, ha hagyományos(abb) ízekről beszélünk. Legtöbbször rakott bulgurt/quinoát készítek belőle füstölt sajttal a tetején, vagy egy olyan lepényt sütök, mint az alábbi. Kelt tészta alapú, ChefGomba laskagomba került rá feltétként. 

2022_10_14_043104.JPG

Tovább

Gombás-hagymás galette

ChefGomba gombával készítve

A galette a világ egyik legegyszerűbb süteménye, és ahogy az lenni szokott, amilyen egyszerű, olyan jól variálható. Mind a tésztája, mind a tölteléke. A töltelékek nálam szinte követik az évszakokat, a tavasz eperrel és rebarbarával indul, nyáron jöhet a barack és a paradicsom, ősszel pedig sok-sok gomba, spenót, dió, édes fronton pedig ősszel-télen az alma és a körte. Most sósat sütöttem ChefGomba csiperkegombával. 

2022_10_11_043027.JPG

Tovább

Langyos bulgursaláta, a tökéletes maradékmentő

Szombaton elutazunk, utolsó főzések, fotózások, receptírások zajlottak a napokban. Hosszú és sűrű heteken vagyok túl, volt karácsonyi forgatás és adventi magazinos különszámba is lesütöttem már 10 rúd bejglit (persze 5 különböző ízben! :) ). Hiába fogy az elkészítendő receptjeim száma, alapanyag maradékok még bőven fellelhetők a hűtőben és a kamrapolcokon. Ezekből készült a tegnapi ebédünk (is). 

2022_10_14_043083.JPG

Tovább

Csicseriborsókrém sült shiitake gombával

ChefGomba gombával készítve

Ehhez a recepthez ugyan kell két "különlegesebb" hozzávaló, de ha szeretitek az ilyen stílusú ételeket, érdemes mindkettőt beszerezni. Sokáig elállnak és rengeteg fogáshoz felhasználhatók. Hogy mire gondolok? A tahinire, azaz szezámpasztára és az osztrigaszószra. Tökéletesen passzolnak a ChefGomba shiitake gombához

2022_10_12_043065.JPG

Tovább

Céklás rizottó gombafeltéttel

ChefGomba gombával készítve

Nem teljesen klasszikus rizottó, viszont hatalmas őszi kedvenc nálunk. Édeskés, földes ízű sült céklával, szójaszószos ChefGomba gombaszeletekkel és fetával készült, magába a rizottóba pedig még egy jó nagy marék parmezán is került. 

2022_09_11_042504.JPG

Tovább

A kedvenc töltött paprikám

bulgurral, tonhallal, passatával

Nem telhet el nyár és főleg szeptember az alábbi receptem elkészítése nélkül. Más, mint a klasszikus magyar verzió (nem, nem jobb vagy rosszabb, más), de ha valaki szereti magát a "műfajt", érdemes kipróbálnia. És el ne felejtsem, húsos, érett kápiával készítve is annyira finom!

2022_08_27_042393.JPG

Tovább

Serpenyős ördögszekér gomba fokhagymás bazsalikommal

ChefGomba gombával készítve

A shiitake mellett az ördögszekér gomba az, amit sosem "variálok túl". Annyira finom, hogy minimális fűszerezés és egyszerű körítés emeli ki az ízét a legjobban. Ezúttal a ChefGomba ördögszekér gombákhoz fokhagymás bazsalikomot és parmezánt adtam, szuper lett! 

2022_08_14_042082.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása